Moj internet dnevnik
It's me
Blog
subota, studeni 13, 2010
 

Razmišljam dal' da počnem s Martinjem ili Varaždinskim Toplicama,oboje je aktualno ali Martinje mi je nekako manje blisko jer su ga oni koji previše piju uspjeli instalirat u pravi "blagdan".Ili možda s Titom u ilegali?

Radi kompromisa počet ću s crkvom Sv.Martina,jednom od najstarijih gradjevina u Varaždinskim Toplicama,izgradjenom u XV stoljeću na temeljima još starije crkve.1765 crkva dobiva orgulje iz radionice glasovitog Antoniusa RÖmera iz Graza.Još mi je zanimljivo kako su sve važnije toplice i lječilišta u Hrvatskoj otkrili Rimljani prije 2000 godina,tako i Varaždinske.Zanima me da li je u proteklih 2000 godina otkriveno išta što Rimljani već nisu,osim mobitela.

A da su ti Rimljani znali što je ćeif i zadovoljstvo vidi se kako je to izgledalo na fotografiji rekonstruiranih rimskih bazena..Rimska arhitektura vidljiva je na otkrivenim i očuvanim arheološkim iskopinama.Gradjeno je od 1.do 4. stoljeća.Temperatura vode je 58° C,ljeti i zimi,sad i prije 2000 godina.Kažu vrlo zdrava. 

Hotel Minerva je najreprezentativniji dio lječilišta koje treba obnovu.. 

Ne srame se topličani ni NOB-a,na vrhu brijega iznad grada je spomenuk poginulim domoljubima u 2.sv.ratu.

"Tajna ulica" Maršala Tita"E,otkrio sam i čega se Zagorci srame.."Ne bute verovali"..Tita..Tito je u Varaždinskim toplicama u ilegali..U dubokoj ilegali.Čuo sam,nisam vidio da je glavna ulica kroz mjesto ulica Maršala Tita,al to nigdje ne piše,ni jedne ploče s natpisom.Tu je i Knez Branimir i sva sila kneževa i kraljeva,ali Tita nigdje.Ipak sam otkrio i vratio Tita gdje mu je mjesto.Zahvaljujući pekaru na čijoj firmi piše ime i adresa dešifrirali smo zagorsku lukavštinu kojom su zadovoljili i "leve i desne"..I vuk sit i ovce na broju,ali ipak nije pošteno...Vratite Tita ili ga ukinite.

A da je priča taze,evo i jesenje fotke kao dokaz..roker @ 15:02 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare