Moj internet dnevnik
It's me
Blog
subota, ožujak 28, 2009
Nekoliko narednih dana Fedja je obavljao službu oficira UN za vezu i promatrača u jugozapadnom sektoru i nije se ništa naročiti dogadjalo.Nije se ni Manuela pojavila,s Tracy je bio na ručku ali je izbjegavao "večeru" dok ne bude načisto s njenim statusom a nije ni želio miješati posao i zadovoljstvo.Ljetne vrućine bile su nesnosne i jednog popodneva dobije mail od nadredjenih da prisustvuje konferenciji u Luandi,glavnom gradu Angole,o pitkoj vodi.UN su organizirale konferenciju u Angoli jer je problem pitke vode težak kao i održavanje primirja.
Pozvao je i Omara sa sobom želeći pokazati zahvalnost za njegov trud a i pružiti mu priliku da u velikom gradu provede par dana.


Luanda
Let helikopterom bez klima uredjaja trajao je par sati i u Luandu su sletjeli u kasnim popodnevnim satima.Smješteni su u hotel Alvalade u kom se konferencija i trebala održati.Poslije osvježenja izašli su na večeru oduševljeni "civilizacijom" budući su nekoliko mjeseci proveli u provinciji.Luanda je bila lijep grad na obali Atlantskog oceana s vidljivim tragovima portugalske kolonijalne vlasti.


Poluotok u Luandi
Šetajući poluotokom ugledao je frizerski salon i odlučio dovesti svoju kosu u red.Salon je bio prazana a tamnoputa frizerka sjedila je na trijemu promatrajući ocean.Ušao je i objasnio što želi.
-Sigurno ste oficir,prokomentirala je na portugalskom.
-Kako znate,pravio se blesav iako to prepoznaju svi frizeri svijeta.
Samo se osmjehnula i ogrnula ga čistom bijelom maramom i počela ga češljati dok je iz ćoška tiho svirao fago s radija.
Pričala je ali nenametljivo,ispitivala je otkud je došao i zašto.Kad je čula da je s Balkana iznenadila se jer joj je čudno da je oficir UN netko u čijoj zemlji upravo bijesni rat i u koju takodjer dolaze UN.A onda je naglo presjekla političke teme i pitala:
-Dopada li vam se Angola?
-Naravno,ovo mi je najljepše iskustvo u mom životu i sretan sam da sam došao baš u Angolu.Ljudi su fantastični,a žene posebno,pokušao je komplimentirati.
-Ja sam Maria Luisa da Silva,predstavila se..
-Počašćen sam,ja sam Fedja,uzvratio je.
-Neobično ime,komentirala je,od čega je skraćeno?
-Ferdo,nasmijao se.
-Neka ostane Fedja,prihvatila je,lakše je ipak..
Bila je majstor svog posla,nikad ga nitko tako vješto nije uredjivao i tako lako uvukao u razgovor.


/Dječaci skupljaju vodu za piće u Luandi/

A onda je i on počeo ispitivati nju.Saznao je da je udata,da je vjernica i to mormonka,da se bavila plesom,živjela u Portu u Portugalu.
Mormonka,pomislio je,pa oni su ortodoksni a njeno ponašanje i otvorenost odudarali su od slike kakvu je imao o mormonima.
Kad je završila nastavili su razgovor i obećala je pokazati mu Luandu.Oduševio se prijedlogom.Ovo je crna pantera,pomislio je dok je gledao njen savršen lik./Nisu li prelijepe?/
roker @ 13:56 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare