Moj internet dnevnik
It's me
Blog
četvrtak, prosinac 15, 2011
 

 

Prije tri godine sam pisao kako nas mobiteli kvare i prave nas lažljivima.Međutim,danas sam zaprepašten koliko nas mobiteli čine nepristojnim.Ja volim kazalište,volim i kino,sjedneš,ugase se svjetla i upali mrak..A onda kao na božićnom koncertu na Trgu pale se mobiteli,tipkaju se sms-i,podešavaju se na nečujno,neki zvrndaju da je netko dobio poruku,nekima i zvoni pa ga gospodje nikako pronać u ženskoj torbi da se ugasi..Neke se i ne trude ugasiti već se jave  da su na predstavi..

Zašto je to tako?

-Prvo,neki će me optužiti za diskriminaciju ili elitizam,ali ove stvari su češće na "jeftinijim" predstavama gdje je većina gledatelja kupila karte na "kolektivi" u pola cijene ili možda na sindikalni popust.Moram priznati da nikad nisam uočio  ovakve ispade na koncertu ozbiljne glazbe,jazza ili na baletu..

-Drugo,misle li te osobe da su nezamjenjivi i da će svijet propasti ako su dva sata "nedostupni"?

-Treće,cura s dećkom sjedi u kinu ili kazalištu i tipka poruke..U životu nisam udario ženu,ali netko ovdje zaslužuje šamar...

Ni kultura nije što je nekad bila..Pitanje je ima li je više i na tzv.kultnim mjestima gdje se kultura "prodaje"..Pričaju mi prijetelji iz prosvjete da je još gore u školama koje bi trebale...Ma pričam gluposti..Ni škole više nisu što su nekad bile..

I dok tražim prikladnu fotku za ovaj post naidjem kako Index piše još 2003 godine da New york uvodi kaznu od 50$ za bezobrazno ponašanje/uporabu mobitela/ u kazalištima.Ili će povećati cijene ulaznica ili uvesti kazne..Trećeg rješenja nema jer ,rekli smo,ni škole više nisu što su nekad bile..roker @ 21:33 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare