Moj internet dnevnik
It's me
Blog
ponedjeljak, ožujak 2, 2009
Ferdo,od prijatelja zvan Feđa,sletio je u New York i prijavio se organima UN nadležnim za misiju u Angoli.Tadašnje misije su bile drugačije od današnjih a i selekcija oficira je bila detaljnija.Pripremao se za misiju 3 mjeseca u predratno vrijeme,mislio je da puno zna o Angoli.


Njegov savršen engleski jezik impresionirao je birokrate u UN pa je njegov čin i zvanje pilota dobio još više na vrijednosti.Dodijeljen mu je važan sektor za očuvanje primirja izmedju zaraćenih strana kao i nadgledanje evakuacije stotinu tisuća kubanskih vojnika iz Angole.
Poslije dva tjedna brifinga u UN ukrcao se s nekolicinom kolega iz raznih dijelova svijeta u transportni Hercules i poletio za Luandu,glavni grad Angole,na obali Atlantskog oceana.Pomiješanih osjećaja stupio je na tlo zemlje u kojoj ništa nije isto kao u Europi,u kojoj nema prijatelja,ni žena,nikoga.U kojoj počinje iz ništa.
Njegova baza je bila u blizini Lubanga,naselja na jugu.Namjerno pišem naselja jer se to ne da nazvati gradom..Helikopterom je prebačen u bazu,prije bi se to moglo nazvati dobro opremljenim šatorom u kome mu je ostavljena komunikacijska oprema,hrane za dva tjedna i suradnik Omar,egipatski oficir.
I ništa više,avantura je počela.

/ima još/
roker @ 23:35 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare