Moj internet dnevnik
It's me
Blog
ponedjeljak, ožujak 8, 2010


Sto godina će se sutra napuniti kako se slavi 8.mart.
I to je lijepa tradicija.No,znaju li žene zašto se slavi Dan žena?Misle li one da su rak,leukemija,pušenje pa kao dan borbe protiv raka,ili pušenje,postoji i Dan žena?
Ja mislim da većina misli jer ako misle da im taj dan treba skuhati kavu u krevetu,ili kupiti cvijeće onda su promašile.Moja se ulica nekad zvala ulica Roze Luxemburg,nova vlast ju je ukinula i dala ime pjevačice..
Roza Luxemburg/1871-1919/ nije bila ni boljševik ni desničar,borila se za radnička prava kao rijetka žena medju muškarcima iako je bila invalid.Zaslužna je da današnje žene očekuju kitu cvijeća za 8.mart ali nije se ona za to borila već da se izjednači položaj žena i muškaraca.A što su uradili komunisti a i ovi danas?Propagiraju Dan žena kao i Dan borbe protiv raka dojke,kao i dan za zaštitu dupina,ili Dan borbe protiv pušenja..
I zanimljivo,svi na to pristaju,žene za pusu i kitu cvijeća a muškarci zato jer sve svoje grijehe u 365 dana isperu jednim karanfilom i dva poljupca..
Roza Luxemburg je skončala udarcem kundakom u glavu od strane njemačkog podoficira Otta Wilhelma Rugea,današnje žene,nasreću,neće i ne smiju doživjeti njenu sudbinu,ali moraju se trgnuti,prezrivo odbaciti pusu i kitu cvijeća od partnera i sindikata i nastaviti se boriti za izjednačavanje prava žena i muškaraca.Ne smiju dozvoliti da ih se izjednačava s rakom dojke ili prostate..I ne zaboravite Rozu Luxemburg,ona je za sve to zaslužna..
8.Mart,na stotu godišnjicu obilježavanja proslavite dostojanstvenije i bez kiča i ne samo zato što je to i rokerov rodjendan...


Roza Luxemburg i Karl Liebknecht
roker @ 00:02 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare