Moj internet dnevnik
It's me
Blog - travanj 2009
četvrtak, travanj 30, 2009Drugovi i drugarice, samo da provjerim da li ste na svom radnom mjestu. Da sam ja živ sada bi bili kod kuće i to par dana !!!!
Sretan vam PRVI MAJ. 
TITO
                             

roker @ 16:32 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 29, 2009
-Čitala sam tvoj blog,rekla mi je Magda na kavi jučer.
-I?
-Ništa,kakva je?
-Tko?
-Pa ta nova.
-Zamijenila si me s nekim,osjetim što je muči.
-Ne pravi se blesav,o njoj govorim.
-Ne pravim se,ako na istu mislimo nisam je nikad ni vidio..
-Lažeš..
-Ohoooo.napisat ću da si ljubomorna a to mi nitko neće vjerovat..
-Nisam ljubomorna,samo sam radoznala,nije popuštala .
-Nemaš pravo biti radoznala,odveć ti popuštam a imaš svog muža,pokušavam biti malo grub...
Nasmiješila se i prestala znajući da diskusija ide na njenu štetu..
-Nisam te zato nazvala,kazala je,htjela sam ti nešto pokazati.
Tako je uvijek nastupala,nekad mi je pokazala cipele,ponekad torbicu,pa onda stan,često puta mi je pokazala kako joj nedostaje dobar sex,a sad mi je htjela pokazati sliku koju je kupila.
Nastavili smo ćaskati uz kavu,dugo je nije bilo,buljim u nju i pokušavam proniknuti što joj je na pameti.Siguran sam da se nije promijenila,dakle pokazat će mi kako je "gladna"...
Odvezli smo se do stana,odmah s ulaza vidio sam ogromnu sliku,metar sa metar,konj,Berber..Impresivno..A onda bez riječi mi se objesi o vrat,usnama i jezikom je po mojoj koži činila čuda spuštajući se sve niže..Držao sam se za zid da ne padnem od uzbudjenja dok ga je usisala u usta i jednom rukom milovala jaja a drugom svirala  simfoniju po mojim bedrima...

Napaljena Magda je nadoknadjivala i svojih tri mjeseca izostanka...Erekcija je "pucala" u nebo do bola,uzdigla se prislonila svoje nabrekle bradavice na moja prsa dok me obgrlivši oko vrata tjerala da je podignem i pomognem da sam nadje put .Držeći je za guzicu namjestila se na vrh glavića gurajući mi jezik u grlo i stenjući da ne prestajem..Ljubio sam je mahnito naslonivši je na zid i laganim trzajem ušao u nju uz uzdah ...Spojeni jezicima i bedrima,zaključani jedno u drugo jebali smo se kao da nam je zadnje,moji prsti su se zabadali u njenu guzu,njeni u moja ramena dok smo bedrima ulazili jedno u drugo prkoseći gravitaciji..
Sve manje zraka je bilo u nama.Čekao sam samo da se počne stezati  oko mene i nogama kao kliještima stiskati moja bedra..Na prve znake ubrzao sam i u grču gurajući je o zid zabio se u nju do kraja skoro vrisnuvši ..
Ukočeni smo stajali minut dva..
-Znala sam,rekla je.
-Što si znala?
-Na nju si mislio dok si se nabijao u me..
Samo sam se nasmijao,više u sebi,jer sam otkrio da je malo ljubomorna a ne bi smjela biti jer ne polaže na me nikakvo pravo.Ljubomorna je na curu iz mog prethodnog posta.
roker @ 13:14 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
utorak, travanj 28, 2009
Svidja mi se kako neki razmišljaju o sexu.Pisao sam o mladoj djevojci sa dvatri JA..Kaže da je pohotna i da joj se dopada taj osjećaj.Razgovaramo tako i ona mi lijepo objasni kako je pohotna,kako bi mnogi iz njezinog okruženja tu njenu pohotnost nazvali promiskuitetnom a nju nimfomankom iako je sa svojih 28 godina spavala s 4 muškarca,reklo bi se jedan u 3 godine...

A onda kaže kako njena pohotnost nije ubadanje cijelu noć,orgazam za orgazmom..Sex za nju je i gledanje,ležanje jedno pored drugog,jagodica prsta,ili jezik na bradavici..Puno priče.Stvar je u davanju i uzimanju.Teško je danas naći nekog tko će ti to pružit.
Svidja mi se razmišljanje,ni Magda joj nije ravna.
roker @ 10:28 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 27, 2009

Koja je razlika izmedju Francuskinje i Hrvatice?
 
- Francuskinja ima iza sebe burnu prošlost, ispred sebe sjajnu budućnost, s lijeve strane muža, s desne strane ljubavnika, a na glavi šeširić.
 
- Hrvatica ima iza sebe revoluciju, ispred sebe tranziciju, s lijeve strane dijete, s desne strane vrećice s placa, a na glavi muža.

roker @ 12:02 |Komentiraj | Komentari: 16 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 26, 2009
Sinoć je bila premijera u Kerempuhu adaptiranog Tomićevog romana,predstava "Ljubav, struja, voda & telefon".Redatelj Vinko Brešan.
Odavna nisam gledao bolju komediju,a ova je još nazvana i erotska komedija,Linda Begonja i  cijela ekipa zabavljali su publiku i samo mogu reći"Kapa dolje".
Pogledajte obavezno..


roker @ 23:23 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Prodjoh jutros Babonićevom ulicom,onom koja vodi na zagrebački "Beverly Hills" i ne mogu se oteti dojmu kako ovoj vili ne trebaju klima uredjaji..


Postavio sam i "ovo" na zid,zanima me hoće li itko pogoditi što predstavlja ova fotografija..
roker @ 12:33 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
petak, travanj 24, 2009

Banja luka je drugi grad po veličini u BiH i prije zadnjeg rata prilično povezan sa Zagrebom.U zadnje vrijeme se promijenila etnička slika grada pa se sad Banja luka "fura" na 200 km dalji Beograd,ali željene ljubavi baš i nema.No,moje putovanje u Banja luku ne miriše na politiku,fakti i slike su za mene zakon.Najteži trenutak u novijoj povijesti grada zabilježen je na ovom satu u centru grada kad ga je razorio razoran potres..Jačina potresa u vrijeme naznačeno na ovom satu bila je skoro 9 stupnjeva po Mercaliju i poginulo je dvadesetak osoba,malo za takvu snagu potresa jer se dogodio po danu..Prvi konvoj pomoći došao je iz Zagreba a katolici su misu održavali u pravoslavnoj crkvi,ne znam da li bi danas bilo takve susretljivosti.Slike iz tog vremena pokazuju užas..


Negdje 1998 godine,snimajući reportažu u Banja luci za Finsku YLE televiziju postavim kameru u smjeru ove zgrade da se odmorim,a u tom momentu me napadoše par krezubih drvosječa kao "što ja tu snimam".Sad mi drago jer sam skužio zašto su me napali,u dnu duše ,a da nisu toga bili ni svjesni,bilo im je neugodno što je objektiv kamere usmjeren na mjesto gdje je nekad bila nejljepša džamija u Banja luci,zvana Ferhadija a koju srušiše isto takvi krezubi divljaci..

Na sreću,pamet je nadvladala,i u utorak,11 godina kasnije vidim kako se Ferhadija opet gradi..414 godina bila je stara..Šta još reći o gradu koji je za potresa imao 90 000 stanovnika a danas preko 200 000..Potres je usmjerio njegovu arhitekturu,ali i zadnji rat je od Banja luke napravio mješavinu palanke i grada..
Gospodska ulica u centru puna je šetača i pješačka je zona..


Crkva "Hram Hrista Spasitelja" dominira centrom grada,porušena u 2.svj.ratu,u fazi obnove..


Hotel Palas u samom centru je nešto kao gradska kavana u ZG na trgu JBJ..


I prije 100 godina ali na latinici.


Ova "investicija" nagrdjuje grad dvadesetak godina..Sami centar..


Tu je i tvrdjava Kastel.restaurirana i dobro očuvana.A i cure "rolaju" po travi.Imaju i oni lingvističkih akrobacija pa su buregdžinice postale "pekoteke" a ćevapdžinice su "roštiljnice"...Ali,na sreću,burek je ostao burek.

Jedna od rijetkih ćevabdžinica koja nije postala roštiljnica.


Policija svako malo zatvara ulice ako naidje kakav političar,ovaj put su se osnovnoškolci natjecali u trčanju..


Jedna keramička navlaka kod stomatologa je 80 eura,u Zagrebu 1200 kn..
Evo i mog zubara.Neću ga reklamirat..


Dakle,imam stotinu fotki,ali vas neću opterećivati,to vam je samo 2 sata autom od Zagreba,tam je gorivo 5,30 kn pa idite na ćevape,bureke i ostalo...Ima se šta vidit..
roker @ 17:36 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 23, 2009
Bio sam u ponedjeljak u Karlovcu.
Pa šta?
Pa ništa...
O Karlovcu svi govore kao o gradu na 4 rijeke pa pomislim,jebote,ima li u tom gradu još nešto,jebeš putopis koji ponavlja sve isto.Kiša je padala a ne volim opisivati grad dok kiša pada jer fotke ne potvrdjuju oduševljenje koje mene obuzima.Medjutim,u Karlovcu kiša nije "potamnila" ljepotu.Budući je priroda u fazi cvjetanja i budjenja,kiša je samo još više "ozelenila" zeleni Karlovac pa svi vi koji o Karlovcu budete pisali  ne zaboravite da pored 4 rijeke ima i zelenila koje karlovčani sami uzgajaju i uljepšavaju,rijeke su samo naslijedili..Ovdje u Croata-sokolu popismo kavu ,napričasmo se ,mi stari prijatelji,uvijek mi je ugodno u tom društvu.Kavane se ne bi posramio ni Beč.


Ah,da,malo tko napomene da je Karlovac prvi mali grad u bivšoj Jugoslaviji do kog se dolazi pravom pravcatom autocestom..I tako već 37 godina,mnogi ne pamte "staru karlovačku" cestu,ali zato pamte "Karlovačko" pivo..Ovo ne mogu zaobići,od malih nogu volim i igram košarku,a ovo je najljepšu teren koji sam ikad vidio,makar je i on zelen.I ovu ploču svi zaobilaze,e pa ja neću,listopada 1942 karlovačke žene osnovale AFŽ,mi koji znamo što je to divimo se,a oni koji ne znaju nek uguglaju...


Na odlasku nešto novoga,ovdje valjda bude novi kolodvor,željeznički...E,da,rekoh da svi znaju za "karlovačko",pa nek znaju da iza toga imena stoji lijep grad u čijim kafićima čak i nema karlovačkog već Tuborg,i to je jedina zamjerka Karlovcu.


Živjeli...
roker @ 13:32 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 22, 2009
Ozljeda na potkoljenici nije bila opasna ali uzbudjenje je bilo veliko pa su ostatak dana odlučili provesti na verandi bungalova,okruženoj zelenilom i tišinom koju je narušavao samo huk vodopada u blizini.Ni osjećaj topline nije bio nesnošljiv jer vodena "prašina" hladi okoliš.Iznova se Maria ispričavala Fedji zbog svoje reakcije i što ga nije uspjela upozoriti na opasnost.Blago ju je uhvati za ruku,posjeo je pored sebe i zahvalio se na društvu,njezi,ali da nema ni jednog razloga da mu se ispričava..
-Popit ćemo čaj,Maria,kao da se ništa nije dogodilo,gledao ju je direktno u oči htijući pokazati da misli ono što govori,ali i da mu se dopada.
Sjela je do njega,na sofu,a Fedja i je i dalje držao njezinu ruku,nije se bunila..Minut,dva sjedila je tako do njega,uzbudjena i dogadjajima i njegovom blizinom,naglo se digla..
-Pripremit ću nam čaj,Fedja,prvi put je nevješto izgovorila njegovo ime,sramežljivo.
Osmjehnuo se prateći je pogledom dok je nestala iza vrata u sobi.Već je zaboravio nezgodu,bio je okupiran njezinom blizinom,gracioznošću,tremom...
Nakon nekoliko minuta pojavila se s čajem,nasmiješena,vedra.Pripremanje toplog napitka iskoristila je da hladnom vodom ohladi lice i dodje k sebi,da prikrije zainteresiranost za ovog pristalog balkanca..
Sjela je na isto mjesto ali blizina tijela blokirala im je jezik..
U nedostatku riječi spustio je ruku na njeno rame,kao da je čekala takvu   reakciju,naslonila se na njega izbjegavajući pogled,osjećaj ugode obuzeo joj je tijelo.

Pristanak na dodir ohrabrio je Fedju da prstima prolazi kroz kosu,miluje joj sljepoočnice,i njega su "srsi" obuzeli,a onda je Maria prislonila usne na njegova prsa,toplim dahom probudila je sva čula  u muškarcu kojem je cijelo vrijeme na pameti,kojemu su se čula aktivirala kad ju je ugledao kročivši u njezin salon.
Prepustio se tom vrelom dahu i usnama milujući joj vrat i kosu,a onda je podigla pogled,gledala ga u oči  pogledom koji razoružava,koji kaže "želim te".Odgurnula je stolić s čajem i poljubila ga spustivši usne na njegove.Prihvatio je poljubac uzbudjen i iznenadjen,držao joj lice ljubeći je nekontrolirano.
Ptičju pjev iznad njih "probudi"ih i shvatiše da su na otvorenom,podigli su se ostavivši čaj na verandi i uputiše se unutra.Za čaj ima vremena.
roker @ 16:51 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare

Kupa se Mujo kad mu u kupaonu uleti Mujica pa ga upita.....

- "Tata, što ti je to dolje?"
- "Kićo, sine."

Fata doviknu iz kuhinje:
- "Mujooo, reci fino djetetu kako ti se preziva...."

roker @ 02:00 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, travanj 21, 2009
Maria Luisa je objašnjavala Fedji povijest svoje zemlje i bila je veliki znalac,impresionirala ga je strast kojom je pojašnjavala dogadjaje iz povijesti,nešto posve drugačije od onog što je čuo o Angoli u UN..Odabrali su mali bungalov iznad plaže ,medju palmama,odlučili su tu provesti i noć nakon cjelodnevnog obilaska i kupanja.Smjestili su stvari u bungalov i krenuli u šetnju bez službenog vodiča jer je Maria izvrsno poznavala ovaj iznimno atraktivan park prirode a i oboje su potajno željeli ostat sami...Prije podneva Fedja je izvadio sendvič pripremljen u hotelu,podijelili su ga po pola i nastavili šetati dok je Maria izigravala vodiča.Nakon nekog vremena ugledali su prekrasnu uvalu kao suza bistre vode u koju se obrušavao mali vodopad,slika kao iz raja.Poželio se okupati i to joj je predložio.Zaokupljeni jedno drugim u šetnji previdjeli su znak zabrane kupanje,odložili su kratku safari odjeću i prskajući jedno drugo utrčali u vodu.Svježina je godila a Maria je pazila da uvijek bude na "pristojnoj" udaljenosti pogledavajući hoće li ih netko uočiti s obale.Fedja joj je govorio da ni u snu ne bi pomislio da u Africi postoje ovako lijepa mjesta,ali da mu nitko neće ni vjerovati kad bude pričao o tome a kamoli da je imao tako dobrog i atraktivnog vodiča..Nasmijala se i poprskala ga ne skrivajući da joj godi kompliment.


U jednom trenutku se ukočila gledajući prema Fedji,strah joj je oduzeo sposobnost govora i kad je shvatio da se nešto užasno dogadja osjetio je zube na potkoljenici.Okrenuo se u vidio krokodila koji je "zagrizao" nogu ispod koljena i ne gubeći prisebnost učinio jedino što je bilo moguće,uhvatio čeljust rukama i iznenadjujuće se oslobodio ugriza,krv je bojila vodu oko  njega u crveno,bol nije osjećao ali se plašio Marijina  izbezumljena pogleda.Uspio je odmjeriti životinju koja se udaljila i shvatio je da je to bila beba krokodil koja se možda i igrala,a možda samo vježbala instinkt opstanka..No tragovi zubiju nisu bili plod igre,uhvatio je Mariju za ruku i poveo je van.Tek tad je shvatila gdje je i što se dogodilo,brzo je iz malog ranca izvadila prvu pomoć,dezinficirala ranu i previla je.Ispričavala se što je tako loše reagirala no Fedja ju je ohrabrivao da je sve ispalo dobro i zamolio da odu kod liječnika u parku i čuju stručno mišljenje.Doktor je pohvalio Marijino previjanje,dao Fedji nekakvu injekciju "protiv nečega" i otišli su u bungalov odmoriti se od uzbudjenja.Nesvjesno se Fedja ponašao kao ranjenik zbog želje da mu se Maria Luisa približi i "njeguje" ga..Gluma mu je uspijevala,čini se.

Nastavlja se
roker @ 02:46 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 20, 2009

Čitam savjete jer danas svi daju savjete..

..""Rijetko koja žena nema popis kvaliteta koje traži u partneru. Mora biti seksi, rječit, mora voljeti mačke, ne smije nositi karirane košulje. No postoje i mnogo dublje potrebe i zahtjevi koje zaljubljenim muškarcima koji poštuju svoje djevojke i žene ne bi trebalo biti teško ispuniti ..
Da budete njezin moderni vitez. Da u svom metalnom ljubimcu dođete po nju ako radi dokasna. Zvrcnete je na mobitel, pokupite pred uredom i odvedete u svoj stan u kojem ste pripremili pjenušavu kupku. OK, ako je to previše, samo je izbavite s posla i odvedite na mirnu večericu..."" 

Ja to ne bih tako rekao,ovo je u redu čak i ako nisi zaljubljen,zašto bi morao biti zaljubljen da bi bio gentleman...
roker @ 10:48 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
petak, travanj 17, 2009
Subota jutro.
Naručeno budjenje u 7 sati dočekao je budan,prilično uzbudjen kako će provesti vikend .Osjetio je tremu za koju je mislio da mu se poslije 18-te više nikad neće pojaviti..Omaru je rekao kamo ide,ali ne i s kim,ali iskusni egipćanin samo je mudro namignuo,za proteklih par mjeseci prostudirao je Fedju do daske.Samo ga je potapšao po ramenu i zaželio dobar provod.
Pred hotelom ga je čekao i Toyotin jeep koji je rezervirao s lunch paketima  iako se nadao da mu neće trebati,medjutim u Angoli ništa ne smijete prepustiti slučaju.
U 8.00 sati bio je u njenoj ulici,stotinjak metara niže da susjedi ne bi imali povoda za priče.Došla je točno na vrijeme,vedra i nasmijana:
-Dobro jutro,kamo idemo?
-Tko zna,dobro jutro,uzvratio je Fedja otvarajući joj vrata.
Mislio ju je iznenaditi i ne govoriti što je planirao,ali kad su izašli iz grada Maria je pretpostavila da idu prema vodopadima na Kwanzi..
Udoban i klimatiziran jeep,mala trema kod oboje.Na CD-u su svirali African jaaz pionirs,muzika koju je Fedja otkrio u Angoli.Pitala ga je što voli slušati a Fedja joj pokaže CD box u kom je muzika koju je donio iz Europe..Listala je i pokušavala čitati glasno u originalu.Došla je do nekog CD s dalmatinskom glazbom i čitaka nevješto"tako mi nedostajes".
-Što to znači?-tražila je da joj prevede..
Samo se nasmijao i zagrlio je:
-Nešto nalik ovomu,pritisnuo ju je jače u zagrljaj i poljubio u kosu..
-Ah,too..Nasmijala se i nastavila s prelistavanjem albuma.Nakon sat i nešto sitno krajolik je postajao sve zeleniji,ušli su u neki kanjon ,u daljini se vidjela duga od vodenih kapljica iznad velikog vodopada.Parkirao je .

-Tu smo,pogledao ju je s smiješkom.
-Obožavam ovo mjesto,pravila se da nije znala od početka kamo idu.
Na recepciji su uzeli plan izletišta i sjeli na obližnju terasu popiti piće.Samo huk vode i ptičji pjev remetili su afričku tišinu,za sad su bili jedini gosti..

/u nastavku susret s krokodilom/
roker @ 09:50 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 16, 2009


roker @ 12:23 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 15, 2009
Čitam nedavno:
Prije 'onoga pravog', s kojim će provesti život, svaka žena trebala bi imati nekoliko prolaznih ljubavi. Starijeg frajera koji će joj prenijeti iskustvo, seksi tipa za jednu noć, ljetnu ljubav koju će pohraniti u lijepa sjećanja, zločestog dečka koji će je naučiti da cijeni dobrotu ,vezu s neta,možda i s oženjenim ili nedostižnim.
Zašto?
Zato što to trebaju imati i muškarci,i uglavnom i imaju pa sam zato da se i žene "ispucaju" prije  prisege...
roker @ 23:02 |Komentiraj | Komentari: 20 | Prikaži komentare
ponedjeljak, travanj 13, 2009
Dva dana Fedja nije svraćao u salon Marie Luise da Silva iako je imao silnu želju da to učini.Na početku konferencije o vodama imao je i malo više posla u organizaciji,Omar,njegov pomoćnik ,vodio je papirologiju što su kao promatrači UN trebali voditi.Oba su i uživali u luksuzu hotela budući su misiju odradjivali u skoro poljskim uvjetima.

/Pogled iz sobe hotela Alvalade na Luandu/

U dva dana nekoliko puta išao je i na aerodrom aeroporto 4 de fevereiro u Luandi,dočekati važne sudionike konferencije,i njegov dio posla bio je gotov.

/Aerodrom u Luandi/
Tog petka popodne svratio je u salon želeći se obrijati,ali prije svega nenametljivo Mariji staviti do znanja da je zainteresiran.
Obradovala se kad ga je ugledala pred kraj radnog vremena,uredila mu njegovo već dobro preplanulo lice andjeoskim rukama.Opet su prošetali ,ovaj put ga je čvršće držala pod ruku a rečenice su češće završavale osmijehom.Blago je kroz priču naglasila da ima slobodan vikend i Fedja je predložio mali izlet na  vodopade na rijeci Kvanza.Naime,i sudionici konferencije imaju organiziran izlet u subotu ali je Fedja eskivirao službeni protokol nadajući se da će Maria biti slobodna.
Na njegov prijedlog se malo jače naslonila na njegovo rame,par sekundi se "premišljala" a onda gledajući ga u oči odgovorila:
-Sa zadovoljstvom.
Zagrlio ju je refleksno jer je u taj tren zapuhao vjetrić s oceana.Nije reagirala ,očito zadovoljna dodirom.Još su neko vrijeme šetali,malo mu je pričala o mormonima i otkud ona u tome,svom braku,poslu.Osjetio je da joj je duša prerano zarobljena,ko ptica u kavezu i pomislio kako bi volio otvoriti joj ta vrata i vidjeti hoće li poletjeti.
Dogovorili su sutra,u subotu u 8 sati da će doći po nju.Poljubio joj je ruku na rastanku,suzdržao se poljupca..Kad je sjela u taxi poskočio ja zadovoljan što je prihvatila poziv i otšetao do hotela praveći plan kako da vikend učini što zanimljivijim.roker @ 00:02 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 12, 2009
Sve mladji muškarci posežu za Viagrom,pisao je New York Times još 2003 godine i to ne zato što imaju problem sexualne "disfunkcije" već što se pred njih postavljaju isuviše visoki kriteriji pa Viagrom pokušavaju udovoljiti sve većim zahtjevima kritički raspoloženih partnerica.Utrka u svemu i svačemu dovela je do toga da i sex mora biti uzbudljiv,neponovljiv i da mu nikad nema kraja.Nadalje,75 % impotencije kod muškaraca ispod 35-te godine psihogene je naravi jer stalni pritisak da se ima tvrd i velik kurac uzrokuje "izvedbene teškoće".

Ako ovako nastavimo čini mi se da ćemo normalan sex gledati samo u crnobijelim filmovima...Nego,da vas pitam,gdje ima za kupit ta Viagra?Imaju li popust za vječne studente?
roker @ 02:02 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, travanj 10, 2009
Popih kavu na Husinu i krenuh ka Živinicama,dženaza je u 16 sati a skoro je tri sata,još malo je ostalo.Zaustavim da natočim plina i uočim mali zoološki vrt,srna stoji i gleda,navikla se na ljude.
Živinice

Iz Živinica "kaljavim" putem,kako ovdje kažu za lošu i poderanu cestu,uputih se prema groblju/mezarju/ u predivnom krajoliku.Ovdje će mnogi prvi put saznati da u bosanskim selima bošnjaci imaju svoja,obiteljska groblja,na svojoj zemlji .Ta tradicija i danas živi i ne vidim da vlast radi nešto kontra te tradicije.Ovo zeleno brdo se zove Brezik i tako mi je žao što na fotke nikako ne mogu utkati pjev ptica,iunimno glasan i lijep,neobično za tmurno vrijeme kakvo je bilo prošlog četvrtka.Bit će da pjevaju Avdi poslednju pjesmu.
Vesele me i "okrečene" šljive,to je jedina kemija koja se u ovim krajevima dodaje voćkama,sve ostalo je u božjim rukama. 
A na vrh Brezika,u šljiviku je i mezarje/groblje/.
Samo dva prezimena se mogu očitati na nišanima.


Neću pisati o običajima i tradicijama,pokop je bio dostojanstven kao i što je Avdinih 80 godina bilo dostojanstveno.Falilo mu je samo 16 dana da napuni 80.
Sad mu ništa ne fali.


Muškarci mole klečeći..Ostavih Brezik i Avdu na miru,nek mu je rahmet /pokoj/ duši i podjoh kući.Nazad u Zagreb.
Ogriješio bih se kad vam ne bih pokazao i lijep gradić za koji su mnogi čuli a ne znaju gdje je.
Banovići,30 km od Tuzle na putu za nigdje donedavno..Ovaj grad je nastao poslije drugog rata i oduvijek je bio rudarski.Ispod planine Konjuh.Ime je dobio po stećku pronadjenom u blizini,stećak je bio spomenik izvjesnom Božićku Banoviću i na njemu je pisalo:
"Ase (ovdje) leži Božićko Banović, na svojoj zemlji, na plemenitoj Dramešini, a postaviše (stećak) Hlapac i Obodin i Branko sa braćom.“ 

I tako Banovićima nadjenuše ime po stećku...


Sad Banovići više nisu na kraju svijeta,probijena je cesta dolinom rijeke Krivaje prema Zavidovićima i Doboju.E tom cestom odoh i ja u Zagreb..
roker @ 11:57 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
četvrtak, travanj 9, 2009

Fedja je došao u Luandu na konferenciju o vodama i ostao nekoliko dana.Već prvog dana upoznavao je glavni grad države u kojoj se nalazio,čistu suprotnost od njegovog rajona na jugu,
Upoznavanje Marie Luise da Silva već prvu večer odredilo je karakter njegovog angažmana na konferenciji.Ionako se tamo trebao prošetavati u uniformi UN da bi dojam angažmana medjunarodne zajednice bio jači.Luanda je veliki grad i nije želio "izgubiti" kontakt s prelijepom frizerkom.

Pravio se nevješt u poznavanju grada ne bi li je ponukao da se ponudi i bude mu domaćica i vodič.
Maria Luisa je tako i učinila,završivši s uredjivanjem Fedjine frizure
zatvorila je salon i povela ga u šetnju poluotokom.Pitala ga je otkud je,čula je za Zagreb,Sarajevo,Dubrovnik,suprug joj je na naftnoj platformi pa je sama s djecom.
Pričala mu je o ljepotama Angole,teškoćama i radostima nakon oslobadjanja od kolonizatora,držala ga je pod ruku i bila ugodan sugovornik i vodič.
Popili su i piće ne jednoj terasi kad je Maria Luisa pogledala na sat i zahvalila na ugodnom druženju jer mora ići doma.Fedja se zahvalio na iznimno zanimljivom kazivanju i izrazio nadu da će je susresti opet.
-Bilo bi mi zadovoljstvo,osmjehnula se.
-Zadovoljstvo je moje,počašćen sam,poljubio joj je ruku dok je ulazila u taxi.
Otišla je ,ostavila trag i Fedja se uputio u hotel pješice sredjujući dojmove.
A dojmova je bilo..


roker @ 15:14 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 8, 2009

Rekosmo da od Doboja idemo dolinom rijeke Spreče prema Tuzli,prvi gradić na putu je Gračanica,prije rata,a i danas,vodeća komuna u privatnom poduzetništvu.Stari gradić u podnožju planine Ozren.Kažu bogat.

Posudio sam fotku ovogodišnje miss Gračanice..Htjedoh reći da ovdje rastu lijepe cure...
A onda Lukavac,grad s najviše "garavih" dimnjaka u BiH.Uz rudnik ugljena u blizini tu su fabrike koksa,sode i cementa,sve čišća jedna od druge,nije preporučljivo za one osjetljivih pluća...

Ni Tuzli nije mane..S ove strane kad se dodje,od Doboja,na ulazu je termoelektrana s 5 velikih kotlova i dimnjaka,kažu da dnevno "sprži" 11 000 tona ugljena..Tuzla grad je ljepši,kombinacija tradicionalne bosanske arhitekture i nebodera..Stanovnika nešto preko 100 000.Jedini grad na Balkanu koji je imao istu partiju na vlasti prije,za vrijeme rata i poslije,pa valjda zato i nije bilo medjunacionalnih sukoba..Malo povrh Tuzle,prema Živinicama je Husino..Čuli ste poemu "Konjuh planinom"?Spjevana je na obližnjoj planini poginulom Husinskom rudaru,partizanu.Ovo je mjesto u kom žive hrvati,tradicionalno rudari u tuzlanskim ugljenokopima.Težaci.
Ovaj spomen dom "Husinskoj buni" vapi za obnovom..


Preko puta je spomenik poginulim pripadnicima brigade HVO "Zrinski",slikao sam ga jer sam na njemu pročitao najljepši epitaf u zadnjih nekoliko godina.
Na njemu piše:
"Ako vam je težak stijeg čestitosti
utaknite ga u zemlju
gdje počivaju naše kosti
mi ćemo ga držati"
Vaši pradjedovi


Nemam komantara.Ovdje ću stati,a sutra Živinice.dženaza i Banovići..
roker @ 21:45 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
utorak, travanj 7, 2009

Prošli četvrtak,dan nakon pobjede nogometaša BiH u Zenici krenem ja u Bosnu na jednu dženazu.Meni draga osoba umrla i osjetio sam obavezu ispratiti ga na zadnje putovanje.Dženaza je za neupućene sprovod kod bošnjaka..I što je zanimljivo?Puno stvari..Na samoj granici čekam pola sata za izać iz 'Rvacke jer eto,k'o taj dan lovili neke švercere ljudima pa kontrola jaka u p.m.Prodjem  prvu kontrolu i prvi pogled u Bosnu kroz rešetke..Padne mi na pamet kako su te rešetke na pravom mjestu.Nekima sprečavaju da iz njih pobjegnu a nekima da kroz njih vide u budućnost.K'o u zatvoru...


Ovom gradu su izbrisali sve bosansko pa i Bosanska Gradiška iz imena,sad je samo Gradiška,i opet nisu ništa sretniji..Dapače.E,a ovo su Laktaši,prije rata bilo poznati po toplicama,Banja Laktaši,a danas po Mili Ronhilu,apsolutnom vladaru srpskog entiteta Miloradu Dodiku jerbo je imentovani Mile iz Laktaša..A onda Prnjavor.Mjesto na pola puta izmedju Banja luke i Doboja,kažu bogato mjesto,ali na cesti se ne vidi,nema semafora,ulice se ne čiste.


Stare kuće ne renoviraju se-Istina,džamija se obnovila,ali nije ni trebala biti rušena.Nekako mi se naslov predstave u domu kulture"Sveti Georgije ubiva aždahu" najviše urezao kao slika i prilika Prnjavora i okolice..Magla,kiša,tmurno pa sliku Prnjavora s Vučijaka stavljam iz prošlog ljeta kad ovuda prodjoh...


Eh,da,prošlog ljeta uslikah ovu pumpu da pokažem kako je lož ulje bilo skuplje od benzina,a bilo je SKUPO bezbeli...Danas su cijene puno manje,a i "loža" je opet jeftinija od benzina..


Ne vidi se dobro,ali nafta je 1.30KM..

A onda jedan lijepi krajolik,i u magli,banja Kulaši,okrečene šljive,Bosnom behar probeharao.Čujem da neki ne znaju što je behar,e to neću pojašnjavati,nek uguglaju..


Drago mi je da se iz ovih kuća oko Dragalovaca vidi dim iz dimnjaka,prije desetak godina učestvovao sam u povratku izbjeglih u ove krajeve,pa ako ima dima,ima i vatre,a vatra grije  ovih dana,hladno je bilo.

Eh,da,utakmica u Zenici,radio stanice u Federaciji počinju i završavaju s tom utakmicom i Ćirom Blaževićem,euforija,s pravom,a radio stanice u Republici srpskoj u sportskim vijestima taj dan govore kako je tenisač iz Srbije Novak Djoković imao problema s probavom.I ja sam,vjerujte,ali eto,nije objavljeno na radiju,zato koristim ovaj blog,imao  problema u četvrtak.Nek se zna, i s policijom,platio kaznu..

I tako,dogurah do Doboja,a u Doboju svega i svačega,i Todorićev Konzum pustio korijenje..I rijeka Bosna narasla k'o prava,i prljava k'o i uvijek,i neka je ako je isprala ono zlo što se ovdje nakupilo nedavno..
Rijeka Bosna se nešto razjačala,čudno i njoj nisu ime promijenili..
A onda raskršće,mi ćemo pravo,Gračanica,Lukavac,Tuzla,Živinice,Banovići i dženaza.Na sprovod smo pošli,a to ćemo sutra..
roker @ 09:45 |Komentiraj | Komentari: 17 | Prikaži komentare
nedjelja, travanj 5, 2009
Pa nisam dva dana bio na netu jer sam imap ljepša posla a kad dodjoh dočeka me mail.Znate,ona curica sa dvatri JA.Kaže kako joj se dopalo ono kako sam opisao naš susret,ali zašto sam ostao nedorečen?
Kaže kako takav susret zaslužuje više detalja od onako suptilnih poljubaca i zagrljaja.A ja htio biti decentan i pristojan a moram priznati da sam povukao sve kočnice da ne napišem baš tako kako je mislila.
Tu noć  je bilo znoja,suza i krvi na mojim plećima..Tragovi noktiju su bili moj sedmodnevni tatoo..
Napisao sam zadnji put kako da je uzela u ruku,tvrdoga i sjela na njega baš kako je obećala.Njena bedra skrivala su energiju nakupljanu tjednima,energiju koju nije mogla prstima i maštom izbaciti iz sebe.Jahala me je ko divljeg pastuha,žestoko i strasno,samo dvatri minuta trebalo joj je da vrisne i zakopa nokte u moja ramena.Crvena u licu sručila se na mene teško dišući ali još uvijek "u sedlu".Pade mi na pamet kako mi je online stalno govorila kako voli biti pokorena i zadovoljena.Okrenem je na ledja i vidim po smješku kako se raduje i zna što mi je na umu.Kleknem pred nju na koljenima i položim ga na venerin brežuljčić,još crven i vlažan,osjetljiv od orgazma.
-Sad me izjebi,zakuj me za krevet,prošaptala je..
-Sa zadovoljstvom..Pustim je da ga nestrpljivo namjesti na uski otvor a onda  udjem u nju jako,odjednom i do dna,uzdigla je karlicu dolazeći u susret mom tempu ,dočekujući spremno svaki moj nalet,djelovali smo ko prava singerica u sitnom štepu.Prihvatio sam uzdignutu guzu rukama i držao je ubadajući sve brže i jače,njeni glasovi počeli su se gubiti u stenjanju i uzdisanju,riječi su prestale i pretvorile se u neprekidan uzvik,prvo tih,pa sve jači,a na kraju ukočivši karlicu u najvišoj točki,izvijena tijela oslonjena tjemenom na postelju i venerinim brežuljkom na kurac,vrisnula je čupajući plahte ispod sebe..Ne pamtim veličanstveniji orgazam,uzbudjen njenim svršavanjem sa dvatri pokreta karlicom eksplodiram i ja u divno žensko tijelo u luku,još uvijek napetom..
Nije bilo zadnje,naravno,trajalo je jer obožavam kad nešto traje...
roker @ 21:14 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare

Ova se ljepota ne da opisat..Samo guštam...I ne zamjeram onome tko mi zavidi..


roker @ 15:05 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare
petak, travanj 3, 2009

Kraj veljače je vrijeme kad s prijateljima idem na odmor,svi idu na zapad,mi na istok.650 km od Zagreba ,na granici Srbije s Kosovom je raj na zemlji,nacionalni park Kopaonik.Moje poimanje raja odudara od mondenih skijališta,što manje ljudskog zadiranja u prirodu tim je raj rajskiji...
Snijeg preko glave pa jedva nadješ ulaz u hotel..Hotel Srebrnac,na 1760 metara n/v,vapi za renoviranjem,ali čist,topao i s osobljem za pet.


Planina je visoka nešto preko 2000 metara koliko je visok Pančićev vrh.Josip Pančić je srpski akademik rodjen u Primorju,kod Crikvenice,i prvi je predsjednik SANU.

Na Kopaoniku se može naći i endemska Pančićeva omorika.One koji vole skijati zanimat će brojevi,44 km skijaških staza,22 žičare raznih profila od čega 6 četverosjedežnica.Većina moderna i na europskoj razini.

Mene najviše impresionira nedirnuta priroda i nešto što druge nervira,a to je nesavršenost.Pomalo me nervira ta austrijska i švicarska savršenost u izvlačenju novaca,posebno.Zanimljivo je da je NATO prije 10 godina u sklopu bombardiranja Srbije i Crne gore bombardirao i ovaj raj na zemlji .

Ovo hotelsko-apartmansko naselje u centru izgradjeno je prije 20-30 godina i zanimljivo je iako i ono treba adaptaciju.


Koliko to košta?
Polupansion u hotelu sa ski passom je 40 Eura.
Pivo na stazi 10 kn..Osmijeh besplatan.
A zalasci sunca su lijepi uvijek pa je ovaj na Kopaoniku samo jedan od lijepih..Iduće godine idemo opet..
roker @ 18:06 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 1, 2009
Obećao sam opisati kako mi je bilo i gdje sam bio.Ovaj boravak na planini ću još jednom opisati drugi put jer ljepota ovog nacionalnog parka susjedne države to zaslužuje.To je Kopaonik,na samoj granici Srbije i Kosova.


Tko voli skijanje i ne želi nositi sa sobom sarmu i špek,nek ne ide u Austriju,ovdje toga ima napretek.
Zanimljiv je i put do tamo,ovaj put ću "slikati" povratak jer je vrijeme u odlasku bilo loše.Malo mjestašce u podnožju Kopaonika,Brzeče,prepuno je ovakvih štandova s domaćim proizvodima.Ovaj kraj,općina Brus je poznat po tome što je to područje s najvećom proizvodnjom malina i kupina u Eutopi,i to ekološkoj. Vještačko jezero Ćelije, dugo oko 12 kilometara, iz koga se Kruševac snabdijeva vodom za piće, svakog ljeta je prepuno glisera i drugih motornih plovila iako je njihova upotreba najstrože zabranjena.U Srbiji nema gradnje velikih objekata,kriza je i tamo,ali se crkve obnavljaju na svakom koraku.Kruševac,industrijski grad u centralnoj Srbiji,poznat po kozmetičkoj tvrtci "Merima" ali i kemijskoj  industriji i proizvodnji gradjevinskih strojeva.Poslije ću vam ispričati storiju koju sam tu doživio prije 20 godina...Na cesti tipičan srpski folklor,zaboravljeni "moskvič" sa trubačima iz Vranja...

Ovu policajku u Ćupriji sam zamolio da se okrene da je fotografiram,ali nije bila raspoložena da dodje na moj blog.Ipak tu je,u važnoj pozi..


Eh,znate li da je ovaj fićek proizveden prije 30 i kusur godina samo par desetaka kilometara odavde?U Kragujevcu.


A onda autoput i pravac Beograd.


Naplatne kućice neuredne i spore,dobra vijest za strance je da su se cestarine za strance izjednačile sa domaćim gradjanima a bile su dvostruko veće..Beograd je pun smoga kad ne puše košava,njihova varijanta bure..Košava takodjer reže do kosti..I istočna "kapija Beograda" je u magli.Na reklamama prevladava latinica budući i njih stranci okupiraju..


Klinički bolnički centar pamtim i iz boljih vremena kad sam helikopterom dovozio pacijente.Nema više helikoptera,pacijenata,pretpostavljam, i previše...
Prošli tjedan susjedi su obilježili,ili "proslavili" desetu obljetnicu bombardiranja NATO.To kao da je jučer bilo jer zgrade ministarstava vojske i policije u ulici Kneza Miloša stoje prazne,kao spomenik .Čudno je da 10 godina nakon toha nisu obnovljene iako su u centru Beograda.Valjda će ostati kao spomenik..Valjda i ovaj grafit "PRAVDA" pokušava opravdati što zgrada u pozadini stoji neobnovljena iako je pogodjena s jednom ili dvije rakete.Poznati most "Gazela" s 8 kolovoznih traka,i on plače za obnovom.
Beograd još nije riješio obilaznicu i ovaj most je i dalje i gradski i tranzitni most za sve kamione iz Turske prema Europi..

Isčupasmo se iz gužve,sivila i smoga,Vojvodina,u pozadini padine Fruške gore.Znate li kako dobra vina se tam proizvode?Ne dobra,odlična..Pred granicu s Hrvatskom spomen područje kojim je obilježen proboj "Srijemskog fronta" u akciji izbacivanja njemačkih okupatora.Spomenik ostao,okupatori se vratili opet.Jebiga.Jedina promjena je što je i ovdje opći trend gradnje crkava uzeo maha pa u spomen području grade crkvu za poginule prije 65 godina,živih ionako tu nema.


Eh,da,ovaj se autoput nekad zvao autoput "bratstva i jedinstva"..Danas se ne zove više nikako.
roker @ 14:06 |Komentiraj | Komentari: 13 | Prikaži komentare